Άνοιξε το eCommerce Park, το Σουηδικό cluster για eCommerce

0

To eCommerce Park, η νέα σουδική καινοτομία ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, την προηγούμενη εβδομάδα. Η νέα αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στη συγκέντρωση σε ένα σημείο, βασικών λειτουργιών του eCommerce, όπως την αποθήκευση, τα logistics, κ.α., με σκοπό να εξοικονομίσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας για τα συνεργαζόμενα μέλη. 

Ο ιδρυτής του project, Dan Nilsson δήλωσε σχετικά: "Γνωρίζουμε ότι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα eshops που μεγαλώνουν είαι τα logistics, τα operations και η αποθήκευση. Η λύση μας απαντάει και στα τρια επιτυχώς".

ecom-park-8

Στο eCommerce Park δεν υπάρχουν μόνο αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και γραφεία για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μετεγκατασταθούν εκεί, αν και ο συνιδρυτής Karten Deppert δήλωσε ότι 'κάτι τέτοιο δεν είναι απαιτητό. Παρόλα αυτά, για όσους θέλουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, έχουμε δημιουργήσει μια αποθήκη 5,000 τετραγωνικών μέτρων, που συμπληρώνεται από 2,000 τετραγωνικά μέτρα γραφεία".

ecom-park-3

Η τοποθεσία του eCommerce Park είναι σε πολύ στρατηγική θέση γεωγραφικά, καθώς το Helsingborg όπου βρίσκεται, θεωρείται κόμβος για τις αποστολές στη Σουηδία και τη λοιπή Σκανδιναβία, όπως επίσης και για την Ευρώπη. 

"Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα δεν είναι οι αποθηκευτικοί χώροι και τα Logistics. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως συσσωρεύουμε σε έναν χώρο πάρα πολύ γνώση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ τις Σουηδικές επιχειρήσεις. Και αυτό γιατί το eCommerce Park, εκτός από operations cluster, είναι και incubator που μπορεί να στεγάσει πολλές startup λύσεις για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο" συμπλήρωσε η τρίτη εκ των ιδρυτών του eCommerce Park, Amelie Liden, operations manager του project.

ecom-park-4

Το eCommerce Park δεν είναι η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία συνεργατικού cluster στη Σουηδία. Το πρώτο ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, από την πόλη του Kalmar, σε μια προσπάθεια να γίνει η 'Μέκκα του eCommerce'. Στο cluster του Kalmar συμμετέχουν ήδη πολλοί μεγάλοι παίκτες τους Σουηδικού eCommerce, όπως το Bygghemma, το DesignOnline και το Outnorth, ενώ η πόλη επενδύει στην δημιουργία και δεύτερου cluster 5,100 τετραγωνικών μέτρων, μετά την επιτυχία που παρουσίασε το πρώτο. 

ecom-park-6

Στην Ελλάδα, πληροφορίες του eCommerce News λένε ότι ο GR.EC.A., ο εθνικός φορέας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια για την δημιουργία του πρώτου Ελληνικού eCommerce Cluster, με 5 μεγάλα eshops να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. 

Περισσότερα για το eCommerce Park μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply