Ανάβει η μάχη των mobile πληρωμών

0

Samsung και Google ρίχνονται με δυνατά όπλα στο πεδίο μάχης των mobile πληρωμών, αναδεικνύοντας την τεράστια δυναμική της αγοράς. Η κορεατική εταιρεία, εκτός από τα νέα Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, παρουσίασε στο Unpacked event της στο MWC 2015 τη νέα υπηρεσία Samsung Pay. Η νέα υπηρεσία παρουσιάζει παράλληλα μία καινοτομία αφού εκτός του NFC, θα υποστηρίζεται η πραγματοποίηση πληρωμών σε συμβατικά τερματικά, παλαιότερης τεχνολογίας (MST) με την εισαγωγή των στοιχείων των πιστωτικών αλλά και των χρεωστικών καρτών MasterCard, Visa και American Express, καλύπτοντας έτσι το 90% της αμερικανικής αγοράς.

Η υπηρεσία ενσωματώνει μία σειρά από χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, όπως το tokenization και το γεγονός ότι το κάθε token έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Ακόμη μια σημαντική παράμετρος ασφάλειας είναι και η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή κωδικού ασφαλείας για την έγκριση της εκάστοτε πληρωμής. Η υπηρεσία Samsung Pay αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αγορά των ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο, θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη ανάμεσα σε Samsung και Apple, η οποία δείχνει αυτή τη στιγμή κυρίαρχη -ειδικά στην αμερικάνικη αγορά.

sundar-pichaiΠαράλληλα, η Google παρουσίασε -μέσω του Sundar Pichai, Senior Vice President των προϊόντων της εταιρείας- το Android Pay, τη δική της πλατφόρμα mobile πληρωμών. Αν και δεν έδωσε το σύνολο των πληροφοριών, ο Pichai τόνισε πως δεν πρόκειται για μία απλή εφαρμογή αλλά ουσιαστικά μία ολόκληρη πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει το base software για ένα τέτοιο σύστημα. Θα προσφέρεται, μάλιστα, ως ένα API layer μέσα στο Android, επιτρέποντας σε προγραμματιστές να εφαρμόσουν και τα δικά τους συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους, χρησιμοποιώντας, βέβαια, τη βάση και τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα παρέχονται από την Google.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που προβληματίζονται από το “ανοικτό” σύστημα της Google και τον βαθμό ασφάλειας που θα προσφέρει στις συναλλαγές. Το Google Wallet θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία θα λάβουμε στο Google I/O 2015 (στα τέλη Μαΐου).

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply