Αναζήτηση περιεχομένου video μέσω της ομιλίας και των εικόνων

0

Η Dextro, startup με έδρα το Μανχάταν που δραστηριοποιείται στην ανάλυση video, δημιούργησε μία νέα πλατφόρμα, η οποία αναλύει και “tagαρει” το περιεχόμενο των δημόσιων διαθέσιμων video, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που αναγνωρίζουν σκηνές, αντικείμενα και ομιλία.
Το Mic, ένα ενημερωτικό site που στοχεύει στους Millennials, συνεργάζεται με την Dextro για να αξιοποιεί την πλατφόρμα (η οποία ονομάζεται Sight, Sound & Motion – SSM) για να εντοπίζει ενδιαφέροντα και στοχευμένα video που διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Η πλατφόρμα της Dextro επιτρέπει την ανάλυση ολόκληρου του όγκου των video και την κατηγοριοποίησή τους σε ένα stream με βάσει τη σχετικότητα του περιεχομένου τους.

Η SSM πλατφόρμα βασίζεται πάνω σε αλγόριθμους που αναγνωρίζουν patterns συνδυασμένα με συγκεκριμένες δραστηριότητες και γεγονότα. Για παράδειγμα, οι εν λόγω αλγόριθμοι μπορούν να αναγνωρίσουν με ευκολία video που περιέχουν ομιλίες του Πάπα στην Αμερική που έδωσε πριν από λίγες μέρες, εντοπίζοντας σκηνές από το πλήθος των θεατών, εικόνες του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς και λέξεις από ομιλίες που σχετίζονται με αυτόν.

Αυτός ο αλγόριθμος θα εξαλείψει σταδιακά την ανάγκη για προσθήκη metadata σε κάθε video, τα οποία -τις περισσότερες φορές- δεν αποδίδουν με τον κατάλληλο τρόπο το περιεχόμενο των video. Για πρώτη φορά, πραγματοποιείται αναζήτηση των video όχι μόνο με τις λέξεις κλειδιά αλλά με τον ήχο και την κίνηση που αυτά εμπεριέχουν. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει, επίσης, πολλές αλλαγές και στον τομέα της διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply