Ασφαλές ηλεκτρονικό εμπόριο από ΕΣΕΕ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0

Χθες Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, μετά από στενή συνεργασία και προετοιμασία 5 μηνών, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης. Η πρωτοβουλία προβλέπει συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής  (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζομένων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες σε πραγματικό χρόνο και θα επικαιροποιείται καθημερινά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα.

Επιπλέον, κατάρτιση των εμπόρων και των συνολικά εργαζομένων στο εμπόριο για τη λειτουργία της εφαρμογής, μέσα από δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προγράμματα κατάρτισης με τη μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ-πιστοποιημένου Κέντρου δια βίου μάθησης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα και την πραγματοποίηση ημερίδων στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Τσακνάκη.
 

(Σημείωση Συντάκτη: Πάντα ευπρόσδεκτες αυτές οι ενέργειες. Αρκεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κατανοήσει κάποια στιγμή, ότι το 90% της απάτης προέρχεται από τους καταναλωτές προς τα eshops και όχι το ανάποδο).

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply