Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Hellas Direct

0

H Hellas Direct γνωστοποίησε αύξηση κεφαλαίου, το οποίο διαμορφώνεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ, με κύριο επενδυτή την Third Point Hellenic Recovery Fund (TPHR), θυγατρική της Third Point LLC, αλλά και το Endeavor Catalyst που μέσω της Hellas Direct πραγματοποιεί την πρώτη του επένδυση στην Ευρώπη. Ακόμα, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει ο Jon Moulton, ο οποίος ειδικεύεται στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια,  ο Jim O’Neill, πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs,  και η οικογένεια Λεβέντη.

Ο Αιμίλιος Μάρκου δήλωσε σχετικά με τη χρηματοδότηση:

«Είμαστε ευτυχείς που η Hellas Direct εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την Third Point.
Η παγκόσμια τεχνογνωσία της στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και πρακτική γνώση του τοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος την καθιστά ιδανικό συνεργάτη, ειδικά τώρα που πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά όπως συγχωνεύσεις εταιριών

Από την πλευράς της, η Linda Rottenberg, CEO του Endeavor Catalyst δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Hellas Direct ως την πρώτη ελληνική επένδυση στο χαρτοφυλάκιο του Endeavor Catalyst.

Οι επιχειρηματίες αυτοί αποδεικνύουν ότι η Endeavor στηρίζει την επιχειρηματικότητα βοηθώντας τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα».

Οι ιδρυτές της Hellas DIrect, Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου

Οι ιδρυτές της Hellas DIrect, Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου

Η Hellas Direct ιδρύθηκε το 2011, από τους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs. Η εταιρεία έχει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re και ακολουθεί μια direct-to-consumer επιχειρηματική στρατηγική.

Είναι άξιο αναφοράς, πως η Hellas Direct έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έλαβε Ασημένιο Βραβείο “Ασφαλιστικών Υπηρεσιών” στα evolution awards του 2014.

Σύντομη Παρουσίαση της Hellas Direct
(η παρουσίαση δώθηκε από τους συνιδρυτές της εταιρείας, Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, στο “The Change is You” event.

[slideshare id=33998287&doc=hellasdirect-thechangeisyoupresentationapr2014-140427120606-phpapp02]

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply