59% Αύξηση Πωλήσεων στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

0

Με μεγάλη αποδοχή ανταποκρίθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι καταναλωτές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο θεσμό της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που οργανώθηκε την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου από τον GRECA, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GRECA, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200%.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που ξεκίνησε στην χώρα μας από τον GRECA το 2013, αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχημένος και μάλιστα καταγράφηκαν ανοδικές τάσεις σε σχέση με πέρυσι. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετείχαν ήταν πολλαπλάσια σε αριθμό σε σχέση με το 2013, ενώ δραστηριοποιήθηκαν με θεματικές προσφορές και πολύ μεγάλα ηλ. καταστήματα, όπως Aegean, E-shop, IKEA, Intersport, Κωτσόβολος, Media Markt, MyShoe, Travelplanet24, Χρυσή Ευκαιρία, You.gr και πολλά ακόμα. Σημαντική σημείωση αποτελεί το γεγονός ότι το ποσοστό αύξησης πωλήσεων του 59% που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσιάζει σαφή αυξητική τάση σε σχέση με το αντίστοιχο 42% του 2013.

Η ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές και τα θεαματικά αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι καθιερώνεται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία έχει ως διαρκή στόχο την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού με τα οφέλη των online αγορών, ενώ σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του GRECA, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να θέτει κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου υπό την αιγίδα του.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply