Συγχώνευση των Travelplanet24 και Airtickets. Δημιουργείται το μεγαλύτερο Online Travel Agency

0

Μια μεγάλη είδηση αποκαλύφθηκε στη χθεσινή ημερίδα επιχειρηματικότητας Scale Up που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Φίλιππος Μπρίνκμανν ανακοίνωσε τη συγχώνευση των εταιρειών Travelplanet24 και Airtickets.

Ο Philipp Brinkmann, CEO του Travelplanet24

Ο Philipp Brinkmann, CEO του Travelplanet24

Πρόκειται για μία στρατηγική απόφαση, η οποία ενισχύει τη θέση των δύο εταιρειών και τις τοποθετεί στην πρώτη θέση στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, με συνολικό τζίρο πωλήσεων 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στη νέα εταιρεία ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο Δημήτρης Κοντογεώργος, πρόεδρος και ιδρυτής της Airtickets, θα λάβει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η νέα εταιρεία θα έχει γραφεία στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βραζιλία.

Η travelplanet24.com ιδρύθηκε στις 8 Απριλίου του 2005 και ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της στην Ελλάδα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2005, ενώ η ιστοσελίδα ανέβηκε σε πλήρη λειτουργία  στο διαδίκτυο στις 28 Απριλίου του 2006.

Η airtickets.gr ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2000 και υπήρξε η πρώτη ταξιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα που ουσιαστικά επένδυσε στο online travel.

 

(Σημείωση: Στην κεντρική φωτογραφία, οι κ.κ. Δημήτρης Κοντογεώργος, Πρόεδρος του νέου σχήματος (αριστερά) και Philipp Brinkmann, CEO του merger (δεξιά).

 

UPDATE: Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για συγχώνευση των δυο εταιρειών, αλλά για εξαγορά της Airtickets από το TravelPlanet24, με συνδρομή κεφαλαίων πολύ γνωστού GDS (Global Distribution Service).

(Σαν eCommerce News οφείλουμε να μεταφέρουμε την είδηση, αλλά δεν την υιοθετούμε, μέχρι να υπάρξει (αν υπάρξει) ανακοίνωση των εταιρειών σχετικά με αυτή την πληροφορία.)

 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply