Τα 11 καλύτερα εργαλεία για διαγωνισμούς στο Facebook

0

Κάτι μας λέει πως όλοι οι αναγνώστες μας έχουν παίξει κάποια στιγμή ένα promotional παιχνιδάκι στο Facebook. Kαι εδώ που τα λέμε, όχι μόνο δεν είναι ντροπή, αλλά επιβάλλεται για την καλύτερη γνώση του μέσου (βλέπε: Online περιβάλλον). Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι «γιατί παίξαμε;» ή για την ακρίβεια «γιατί έπαιξαν οι καταναλωτές/επισκέπτες μας;» Μήπως, για το δωράκι; Μήπως γιατί τους φάνηκε ελκυστικό το ίδιο το παιχνίδι; Ή απλώς γιατί «χαζολογούσαν»;  Όποια και αν είναι η απάντηση, η αλήθεια είναι πως για όλους και για όλα υπάρχουν διαγωνισμοί.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα από πλατφόρμες-εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τρέξουν διαγωνισμοί προώθησης στα διάφορα social media. Αν ενδιαφέρεστε να τρέξετε sweepstakes, hashtag διαγωνισμούς, quizzes, διαγωνισμούς φωτογραφίας ή video και άλλα promotional παιχνίδια, υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες που προσφέρουν απλά πακέτα σε χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό κόστος.

Hootsuite
Το διάσημο Hootsuite προσφέρει διάφορα εργαλία προώθησης, όπως τρόπους να τρέξετε κάποιον διαγωνισμό στο Twitter, το Instagram, το Vine ή το Pinterest. Μπορείτε να τρέξετε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας ή video, να ανεβάσετε κάποιο quiz, μια ψηφοφορία ή μία κλήρωση. Μπορείτε ακόμα να τρέξετε κάποιον διαγώνισμο για την καλύτερη λεζάντα, commenting sweepstakes ή και voting galleries. Η τιμή για τα Premium plans ξεκινάει από $9.99 το μήνα.

Rafflecopter
Το Rafflecopter είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να φιλοξενήσετε ένα ‘giveaway’ μέσω του Facebook, του Twitter και του Pinterest. Δημιουργήστε ένα ‘concept’ που θα ταιριάζει sto ‘brand’ σας. Διάλεξτε τα δώρα που θα δώσετε καθώς και τις προυποθέσεις εγγραφής και αρχίστε να μαζεύετε συμμετοχές. Μόλις τελειώσει ο διαγωνισμός, επιλέξτε και ανακοινώστε τους νικητές με λίγα μόνο ‘click’. Δωρεάν πρόγραμμα για τυπικές καταχωρήσεις. $13 το μήνα για το βασικό πρόγραμμα.

Woobox

Το Woodbox είναι μια γνωστή πλατφόρμα για προώθηση μέσω social media apps. Δίνει τη δυνατότητα να τρέξετε sweepstakes, διαγωνισμούς φωτογραφίας, quizzes, διαγωνισμούς video, instant win, pin to win, pick a winner, leaderboard, prize claim και διάφορα άλλα παιχνιδάκια προώθησης. Έπισης, παρέχει το δικό του brackets app για να δημιουργούν και να παίζουν οι χρήστες με τα δικά τους matchups. Η τιμή είναι $30 το μήνα για πρόσβαση σε όλα τα apps.

Pagemodo
Το Pagemodo είναι μια πλατφόρμα για προώθηση μέσω Facebook. Παρέχει διαγωνισμούς φωτογραφίας ή video, trivia ερωτήσεις και άλλα παιχνίδια. Χρησιμοποιήστε sweepstakes ή giveaways διαλέγοντας τους νικητές στην τύχη ή επιλεκτικά, παρακολούθηστε εύκολα την απόδοση της στρατηγικής σας και προώθηστε τους διαγωνισμούς σας στο twitter και στο LinkedIn. Οι τιμές είναι $6.25 το μήνα για το basic plan και $13.25 για το Pro.

ShortStack
Το ShortStack σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε διαγωνισμούς στο Facebook και στο Instagram ή να προωθήσετε το προιόν σας μέσω Twitter. Φιλοξενήστε διαγωνισμούς video και giveaways. Ενσωματώστε τις καμπάνιες με το website σας ή δημοσιεύστε τις στο Internet. Τέλος αποκτήστε πρόσβαση σε real-time data, όπως για παράδειγμα ‘views’, ‘traffic sources’, ‘shares’, αριθμό συμμετοχών και άλλα. Δωρεάν πρόγραμμα για μέχρι 5.000 campaign visits ανά 30 μέρες. Τα χρεωστηκά προγράμματα αρχίζουν στα $29 το μήνα.

AgoraPulse
Το AgoraPulse είναι μία πλατφόρμα διαχείρησης social media, με ποικίλα apps για τη δημιουργία και τη μέτρηση αποτελεσματικότητας των προωθήσεων μέσω social media. Φιλοξενήστε διαγωνισμούς φωτογραφίας, ‘quiz’ ή ‘sweepstakes’ στο ‘timeline’ σας. Οι εφαρμογές για Facebook περιλαμβάνουν instant win, personality test, fan vote, coupon app και άλλα. Τα προγράμματα αρχίζουν από $29 το μήνα.

Wishpond
Το Wishpond είναι μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη πελατολογίου αλλά και τη δημιουργία ‘landing pages’, διαγωνισμών, την αυτοματοποίηση των ‘email campaigns’ και πολλά άλλα. Σας επιτρέπει να τρέξετε Facebook sweepstakes, διαγωνισμούς φωτογραφίας ή hashtag διαγωνισμούς στο Instagram καθώς και να δημιουργήσετε και να δημοσιεύστε γρήγορα και εύκολα ‘landing pages’. Τα πακέτα ξεκινούν απο $44 το μήνα.

Constant Contact
Το Constant Contact εκτός από υπηρεσία email είναι και μια πλατφόρμα για social media marketing. Χρησιμοποιήστε κουπόνια, ‘sweepstakes’ ή ‘downloadable content’. Δημιουργήστε με ευκολία την επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook και στη συνέχεια προωθήστε τη μεσω email και social media. Παρακολουθήστε την παραγωγηκότητα της σελίδας σας στο Facebook με απλά στατιστικά στοιχεία και αναφορές. Η τιμή ειναι $45 το μήνα.

Binkd
Το Binkd είναι μία πλατφόρμα για προώθηση μέσω social media. Τρέξτε hashtag sweepstakes, ‘πρότινε στον φίλο σου’ διαγωνισμούς, instant win, κουπόνια, διαγωνισμούς trivia και άλλα. Διευρύνετε και εμπλέξτε το κοινό σας με διαγωνισμούς στο Facebook στο Instagram ή στο Pinterest. Τρέξτε κάποιο διαγωνισμό στο Instagram ή κάποιο promotion στο Twitter και στο Vine για να μεγαλώσετε τον αριθμό των followers σας. Οι τιμές αρχίζουν από $29 το μήνα.

Strutta
Το Strutta σας δίνει τη δυνατότητα να λανσάρετε διαγωνισμούς και sweepstakes μέσω διαφόρων social media καναλιών ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και Instagram. Χρησιμοποιήστε custom templates και mobile themes, παίξτε με το design χρησιμοποιόντας το do-it-yourself builder ή ζητήστε τη βοήθεια ειδικού. Η τιμές αρχίζουν απο $249 ανά promotion.

Votigo
Το Votigo είναι μια πλατφόρμα για social media marketing που προσφέρει και DIY και full-service επιλογή. Δημιουργήστε sweepstakes, διαγωνισμούς φωτογραφίας και video, hashtag καμπάνιες και posts. Παρακολουθήστε και μετριάστε τις συμμετοχές οπου θεωρείται απαραίτητο. Μανατζάρετε τις social media πλατφόρμες Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube καθώς επίσης mobile και web. Πακέτα από $29 το μήνα.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply