Δυναμικά ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2016

0

Ξεκίνησε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, την οποία διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Ήδη περισσότερα από 200 ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν μεγάλες προσφορές -που φτάνουν μέχρι και το 70%- προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρίαΗ Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών. 

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων ήταν ακόμα μεγαλύτερη φέτος, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 49,7% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, καθώς και αύξηση κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκης χαιρέτησε την προσπάθεια -σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο GR.EC.A. και εξέφρασε την υποστήριξη της Πολιτείας στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές πατώντας εδώ. Μπορείτε, επίσης, να δείτε ακόμα περισσότερες προσφορές στην ειδικά διαμορφωμένη λίστα που δημιούργησε η ομάδα του BestPrice.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, επικοινωνήστε μέσω email: info@greekecommerce.gr.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply