Δυο νέες καινοτομίες από το eShopKey

0

H Protean Technologies ανακοίνωσε δυο πολύ σημαντικές καινοτομίες που ενσωμάτωσε στην βραβευμένη πλατφόρμα της, eShopKey (ανώτατη διάκριση eCommerce Platform, στα e-Volution Awards). Οι δυο καινοτομίες απευθύνονται κυρίως σε μεσαία και μεγάλα eCommerce sites, που θέλουν να επωφεληθούν από τις τελευταίες τεχνολογίες της αγοράς.

Πλήρης ενσωμάτωση της elasticsearch

Η elasticsearch αποτελεί την πληρέστερη και ευρύτερα διαδεδομένη κατανεμημένη πλατφόρμα full text αναζήτησης.

Η προσθήκη της elasticsearch στο eShopkey δίνει τη δυνατότητα για ακόμα ταχύτερες αναζητήσεις με ταυτόχρονη μείωση φόρτου εργασίας στην κύρια SQL βάση δεδομένων. Σε συνδυασμό με την υπάρχουσα διασύνδεση του eShopKey με την NoSQL βάση CouchBase για υποστήριξη caching κάθε επιπέδου, οι ταχύτητες λειτουργίας ecommerce sites που βασίζονται στο eShopKey σε συνθήκες πολύ αυξημένης επισκεψιμότητας είναι σταθερές και εξαιρετικά γρήγορες, δηλαδή σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητες από τον αριθμό των χρηστών που επισκέπτονται ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο τρόπος που δουλεύει η ElasticSearch,

Ο τρόπος που δουλεύει η ElasticSearch

Η νέα αυτή δυνατότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για ecommerce sites που έχουν την απαίτηση για πολύ γρήγορη λειτουργία ακόμα και σε συνθήκες αυξημένου φόρτου. Η κλιμάκωση που πετυχαίνεται από το eShopKey είναι τέτοια που ακόμα και σε περιπτώσεις που η λειτουργία βασίζεται σε ένα και μόνο server να είναι μεγάλη, κάνοντας μέγιστη χρήση των πόρων του συστήματος. Ταυτόχρονα υποστηρίζεται πλήρως η κατανεμημένη λειτουργία σε περισσότερους από ένα servers, σε περίπτωση υψηλών προδιαγραφών διαθεσιμότητας και κλιμάκωσης.

Σε μετρήσεις που έγιναν φάνηκε μια αύξηση της γενικής απόδοσης του συστήματος της τάξης του 300%-500%, αύξηση που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε ecommerce sites πολύ υψηλής κίνησης και μεγάλου αριθμού προϊόντων.

Υποστήριξη web push notifications

Υποστηρίζονται πλήρως, μέσω ενός νέου module που δημιουργήθηκε, η νέα τεχνολογία ενημερώσεων push notifications. Τα push notifications είναι real time ειδοποιήσεις που αποστέλλονται μέσω του browser ενός χρήστη χωρίς να υπάρχει η ανάγκη αυτός να είναι συνδεδεμένος με το website που αποστέλλει την ειδοποίηση την δεδομένη στιγμή. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ χρήσιμη τόσο σε επίπεδο marketing με την αποστολή προσωποποιημένων ενημερώσεων, εκπτωτικών κουπονιών, κλπ όσο και σε περιπτώσεις άλλου είδους ενημερώσεων (π.χ. ενημέρωση για εξέλιξη παραγγελίας).

Push notification σε web browser

Push notification σε web browser

Το νέο module παρέχει δυνατότητες όπως customer segmentation & targeting, scheduled delivery, πλήρη στατιστικά χρήσης ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ενσωματωθεί μέσω περαιτέρω ανάπτυξης σε custom worklflows ώστε να καλύψει κάθε πιθανή απαίτηση.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αρκετούς από τους πελάτες της Protean Technologies, μεταξύ των οποίων τα eshops: MyShoe.gr, Oroloi.gr, AncientGreekSandals.com, La Redoute, κτλ.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply