Δυο σημαντικές ανακοινώσεις από GRECA για Cluster και Benchmark

0

Σε δυο σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.), κατά την διάρκεια του 6ου Distance Selling & eCommerce Conference, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 17 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Βαρβαδούκας έκανε αναφορά σε δυο κινήσεις, που θα βοηθήσουν σημαντικά το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο:


Το Ελληνικό Cross-Border eCommerce Cluster
Mε στόχο την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων

Στόχος του συνδέσμου είναι να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή αγορά, που αριθμεί σήμερα περισσότερους από 264 εκατομμύρια eShoppers, και έχει συνολικό τζίρο περισσότερα από 320 δις ευρώ, όντας 80 φορές μεγαλύτερος από τα αντίστοιχα Ελληνικά μεγέθη (3 εκατομμύρια εκτιμώμενοι eShoppers και συνολική αγορά κοντά στα 4 δις ευρώ).

Για την ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες κινήσεις, ο GRECA ετοιμάζει δυο συναντήσεις (μια ανοικτή στο ευρύ κοινό και μια κλειστή για τα μέλη του), στις 21 Απριλίου και στις 12 Μαϊου, αντίστοιχα.


Το Ελληνικό eCommerce Benchmark
Mε στόχο των βελτιστοποίηση των ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών των επιχειρήσεων.

Είχαμε γράψει παλαιότερα, για το εργαλείο ‘eCommerce Benchmark‘, που επιτρέπει στις εταιρείες να συγκρίνουν ανώνυμα τα ποιοτικά και ποσοτικά τους δεδομένα (KPIs) με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά.

O Νίκος Βαρβαδούκας, μέλος του Δ.Σ., GRECA

O Νίκος Βαρβαδούκας, μέλος του Δ.Σ., GRECA

O GRECA προχώρησε σε συνεργασία με τον eCommerce Europe, τον Πανευρωπαϊκό φορέα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, για να πάρει υπό την εποπτεία του και να μεταφράσει στα Ελληνικά, το eCommerce BenchMark. Το εργαλείο θα είναι προσβάσιμο από το site του συνδέσμου (www.GreekEcommerce.gr), στα τέλη Απριλίου, όπως εκτιμάται, και θα προσφέρει και μια αποκλειστικότητα. Οι χρήστες του, θα μπορούν να συγκρίνουν ανώνυμα τα δεδομένα τους, όχι μόνο με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά sites, αλλά και με τον μέσο όρο της Ελληνικής αγοράς, και των eshops που δραστηριοποιούνται σε κάθε κλάδο. Έτσι, οι stakeholders της αγοράς, θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να εκτιμήσουν να μια απότομη αύξηση ή μείωση στους δείκτες είναι συστημική της αγοράς ή εσωτερικό επιχειρηματικό θέμα.

O Γενικός Διευθυντής του συνδέσμου, κ. Παναγιώτης Γκεζερλής, δήλωσε σχετικά:

…Και οι δυο κινήσεις που κάνει ο GRECA, στοχεύουν στο να ενισχύσουμε την Εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και να τους εξοπλίσουμε με περισσότερα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα γνώσης, για το σκοπό τους αυτό. Σύντομα, θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όχι μόνο για αυτές τις δυο κινήσεις, αλλά και μερικές ακόμα σκέψεις που έχουμε στο μυαλό να υλοποιήσουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο. …

Παρουσίαση GRECA: Ανακοίνωση Cluster και eCommerce Benchmark

H παρουσίαση που έκανε ο κ. Νίκος Βαρβαδούκας, κατά τη διάρκεια του 6ου Distance Selling & eCommerce Conference.


Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply