Η Γερμανία αλλάζει τους κανόνες στο crowdfunding

0

Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέους κανόνες, οι οποίοι θα περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα startups μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση μέσω crowdfunding πλατφόρμων, καθώς και τους ανθρώπους που μπορούν να επενδύσουν σε αυτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι νέοι κανόνες, οι οποίοι έχουν σκοπό να προστατέψουν τους επενδυτές και να υποστηρίξουν την καινοτομία, “υποχρεώνει” τα startups που αναζητούν χρηματοδότηση από 2,5 εκατομμύρια ευρώ και πάνω μέσω crowdfunding να παρέχουν ένα λεπτομερές επιχειρηματικό πλάνο και να αναλύουν τα επενδυτικά ρίσκα. Κανένας ιδιώτης επενδύτης δεν θα μπορεί να επενδύσει περισσότερα από 10,000 ευρώ. Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με την αντίστοιχη εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τίτλο “Reg A-plus”, αναμένονται να ψηφιστούν από το γερμανικό κοινοβούλιο. Ο νέος νόμος δημιουργήθηκε έπειτα από τη χρεοκοπία του αιολικού πάρκου Prokon την προηγούμενη χρονιά, όταν χιλιάδες επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους.

Η κοινότητα των startups υποστηρίζει την εφαρμογή των νέων κανόνων. Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του German Startup Association, Florian Nöll, η επικείμενη αλλαγή θα δημιουργήσει ένα πιο λειτουργικό πλαίσιο για το crowdinvesting.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply