Η Ε.Ε. δημιουργεί εργαλείο για να βοηθήσει το Cross-Border

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πολύ χρήσιμου εργαλείου με ονομασία “10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να επιχειρήσετε online” (= “10 things to know when doing business online‘, όπως είναι η επίσημη αγγλική ορολογία του εργαλείου), στοχεύοντας σε όσους μικρούς και μεσαίους online retailers θέλουν να δοκιμάσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, σε Πανευρωπαϊκό, και όχι μόνο επίπεδο.

Το συγκεκριμένο εργαλείο παρέχει σε 10 απλά βήματα, καθοδήγηση για νομικά θέματα, και κυρίως για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρεία, για να είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών θεμάτων, online πληρωμών, απόδοσης ΦΠΑ, αλλά και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

10-things-to-know-when-doing-business-online

Η μεγάλη δυσκολία που υπήρχε για όποιον επεδίωκε το Cross-Border, εκτός από το κόστος των μεταφορικών, ήταν και η νομική παρακολούθηση και συμμόρφωση με τις διάφορες τοπικές νομοθεσίες.

Έτσι, η Ε.Ε. ξεκίνησε την πρωτοβουλία του  “10 things to know when doing business online”, η οποία είναι μέλος της γενικότερης δράσης ‘Watify‘ που προσπαθεί να προάγει την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Σύνδεσμοι

 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply