Η Amazon επενδύει στο Πανευρωπαϊκό Cross-Border

0

Η Amazon ανήγγειλε πρόσφατα την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Fulfilment by Amazon (FBA). Έτσι, ο αμερικάνικος κολοσσός παρέχει στους Ευρωπαίους εμπόρους, μέσω της πλατφόρμας Amazon Marketplace, την δυνατότητα να παραδίδει τα προϊόντα τους, σε πελάτες που βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτό τον τρόπο, το Amazon στοχεύει στο να κυριαρχήσει και στις online παραδόσεις σε όλη Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι Ευρωπαίοι έμποροι που θα δραστηριοποιηθούν στο Amazon Marketplace, θα μπορούν πλέον να στείλουν τα αγαθά τους σε ένα από τα 29 κέντρα διανομής που έχει η Amazon στην Ευρώπη (μπορείτε να τα δείτε εδώ, σε χάρτη). Εκεί, η Amazon θα αποθηκεύει τα προϊόντα τους, και όταν ο έμπορος θα λαμβάνει μια παραγγελία από κάποιο πελάτη, που βρίσκεται σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, από αυτή που εδρεύει η εμπορική εταιρεία, η Amazon θα φροντίζει να γίνεται pick το πακέτο από τις αποθήκες της, θα συσκευάζεται και θα αποστέλλεται στον τελικό αγοραστή, μέσω του δικού της δικτύου. Σύμφωνα με την Amazon, το Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα FBA θα οδηγήσει σε ταχύτερους χρόνους αποστολής και σε χαμηλότερο κόστος παράδοσης, για τους εμπόρους.

Πως δουλεύει το Fulfilment by Amazon

Πως δουλεύει το Fulfilment by Amazon

Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πωλούν ήδη σε πελάτες σε όλη την ΕΕ

Όπως ανακοίνωσε η Amazon, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη πουλάνε μέσω του Marketplace, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για παράδειγμα, οι μικρομεσαίες Αγγλικές επιχειρήσεις εξήγαγαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 1.77 δισεκατομμύριων ευρώ το 2015, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (50%) Ευρωπαίους εμπόρους που χρησιμοποιούν το Amazon marketplace πωλούν σε περισσότερες από μία τοπικές εκδόσεις του.

Ανταγωνίζεται πλέον τις εταιρείες ταχυμεταφορών

Πρόσφατα, η Amazon ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Atlas Air Worldwide, όπου εκτός από την πρόθεση να εξαγοράσει το 30% της εταιρείας,  συμφώνησε στο μακροχρόνιο leasing 20 αεροσκαφών Cargo Boeing 767. Αυτά έρχονται να προστεθούν, στα 20 Boeing Cargo αεροπλάνα που ήδη έχει, μέσω της συμφωνίας με την AirTransport Services.

Όπως είναι λογικό, η επέκταση της Amazon στις ταχυμεταφορές και οι σημαντικές επενδύσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα, και ειδικά στην Ευρώπη, θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό με τις διεθνείς και τοπικές εταιρείες ταχυμεταφορών. Αυτό που επιδιώκει στην ουσία το Amazon είναι εγκαθιδρύσει ένα παγκόσμιο δίκτυο διανομής που θα ελέγχει τη ροή των εμπορευμάτων από τα εργοστάσια στην Κίνα και την Ινδία, μέχρι το κατώφλι της πόρτας των πελατών, είτε αυτοί βρίσκονται κάπου στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Αθήνα ή το Ρίο.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply