Η Amazon προσφέρει παράδοση μέσα σε μία ώρα στο Λονδίνο

0

Η Amazon αυξάνει την πίεση στους ανταγωνιστές της, θέτοντας πλέον πολύ ψηλά τον πήχη αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης των δεμάτων. Η εταιρεία προσφέρει -και υπόσχεται- παράδοση των online παραγελιών μέσα σε μία μόλις ώρα. Η εταιρεία έχει λανσάρει μία νέα υπηρεσία, η οποία ονομάζεται Amazon Prime Now και παρέχει παράδοση της παραγγελίας μέσα σε μία ώρα έναντι τιμήματος 6,99 λιρών.

Το Amazon Prime Now λανσάρεται ήδη σε χρήστες Amazon Prime Members, ακόμα και μέσω της Mobile έκδοσης

Το Amazon Prime Now λανσάρεται ήδη σε χρήστες Amazon Prime Members, ακόμα και μέσω της Mobile έκδοσης

Η πρωτοβουλία της Amazon ανεβάζει τον ανταγωνισμό σε ένα νέο επίπεδο, στο οποίο οι αλυσίδες retail καλούνται να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες συλλογής και παράδοσης των δεμάτων. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά στη διαδικασία του delivery και ειδικότερα στο next day delivery (παράδοση την επόμενη μέρα). Ωστόσο η Amazon, αξιοποιώντας το δίκτυο logistics και αποθηκών που διαθέτει, κατόρθωσε να επιτύχει delivery την ίδια μέρα και τώρα πραγματοποιεί παραδόσεις μέσα σε μία ώρα.

Μέχρι σήμερα,  η υπηρεσία παρέχεται σε επιλεγμένες περιοχές του Λονδίνου αλλά μέχρι το τέλος του έτους η υπηρεσία θα καλύπτει ολόκληρο το Λονδίνο, καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο νέα δοκιμαστική υπηρεσία έχουν ενταχθεί 10.000 κωδικοί προϊόντων, στους οποίους συμπεριλαμβανόνται προϊόντα καθημερινής χρήσης αλλά και παιχνιδομηχανές, παιχνίδια και αθλητικός εξοπλισμός.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσα από ένα mobile app. Για να την χρησιμοποιήσει κάποιος, πρέπει να είναι μέλος της υπηρεσίας Amazon Prime, η οποία κοστίζει 79 λίρες το χρόνο. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην παράδοση μέσα σε μία ώρα ή στην παράδοση την ίδια μέρα (ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ένα συγκεκριμένο δίωρο που τον εξυπηρετεί για την παραδοση), η οποία προσφέρεται χωρίς επιπρόσθετο κόστος.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply