Η Galerie de Beauté εισέρχεται στο χώρο του eCommerce

0

Η Netsteps ανέλαβε το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ανάπτυξη του eShop «galeriedebeaute.gr», σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο της γνωστής αλυσίδας καλλυντικών Galerie de Beauté στο χώρο του eCommerce.

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει την βέλτιστη δυνατή Omnichannel εμπειρία στον κλάδο των καλλυντικών. Η σχεδιαστική φιλοσοφία “mobile-first”, η ενσωμάτωση του CRM (Club de Beauté) στο eShop, το user profiling καθώς και η χρήση του φυσικού δικτύου για παραλαβές και επιστροφές παραγγελιών, αποτελούν χαρακτηριστικά που συμβάλλουν δυναμικά στη διαμόρφωση της πολυκαναλικής αγοραστικής εμπειρίας.

Ο κ. Σ. Σπυριδωνίδης, Πρόεδρος της εταιρείας Galerie de Beauté, δήλωσε ότι «το ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας ανάπτυξης, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία σε κάθε γυναίκα να βιώσει την…πιο όμορφη εμπειρία online shopping με το πάτημα ενός κουμπιού!»

Στόχος της εταιρείας Galerie de Beauté ήταν να δημιουργηθεί ένα “state of art” eShop και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές και οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, το front-end βασίστηκε στο συνδυασμό Bootstrap/Magento Grid System, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός της responsive version είχε σαν στόχο τη δημιουργία αδιάλειπτης εμπειρίας αγοράς στις κινητές συσκευές. Για να επιτευχθούν ταχύτητες φόρτωσης < 2sec χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες Full Page Cache (FPC), ενώ ο server εξοπλίστηκε με τις νεότερες τεχνολογίες που εγγυώνται απόλυτη σταθερότητα ακόμα και σε μεγάλους αριθμούς επισκεψιμότητας. Τέλος, σημαντική ήταν και η χρήση της τεχνολογίας Εlasticsearch που εξασφαλίζει την ποιότητα αποτελεσμάτων αναζήτησης σε υψηλές ταχύτητες.

Σήμερα, τα Galerie de Beauté κατέχουν μία από τις ηγετικές θέσεις στην αγορά, διαθέτοντας ένα δίκτυο 44 καταστημάτων που διευρύνεται διαρκώς.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply