Η Volvo θα παραδίδει τα δέματα στα πορτ-παγκάζ

0

H Volvo, η γνωστή Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν έτοιμη και υλοποιημένη την ιδέα της ‘παράδοσης στο αυτοκίνητο‘. Η ιδέα αυτή είχε ξεκινήσει σαν πείραμα από το 2014, και πλέον η συνεργασία με το Σουηδικό startup Urb-it είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή.

urbitΣτην ουσία, η Volvo υπόσχεται ότι μέσα σε δυο ώρες θα παραδίδει στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου, οποιοδήποτε δέμα αγοράσει ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου Volvo, από διάφορους eTailers ή φυσικά μαγαζιά, με την βοήθεια του δικτύου που έχει δημιουργήσει η Urb-it.

Το πιο σημαντικό θέμα στην ιδέα είναι η ασφάλεια (“θα εμπιστευόσασταν έναν τρίτο να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σας;“), αλλά φαίνεται πως η Volvo έχει λύσει το πρόβλημα. Κάθε Urber (=μέλος του Urb-it) περνάει από ενδελεχή έλεγχο κατά την εγγραφή, παρέχοντας αναλυτικά τα στοιχεία του, πριν του δωθεί η τελική έγκριση για μεταφορές. Έτσι, οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να επιλέξουν ποιος Urber θα τους παραδώσει το δέμα, ανάλογα που τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι εμφανίζουν, όπως π.χ. κοντινότερη απόσταση, αξιολογήσεις, κτλ. (σημείωση συντάκτη: Κάτι αντίστοιχο με το concept του Taxibeat).

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι το Urb-it στοχεύει στο να δημιουργήσει μια κοινότητα με urbers, επικεντρώνοντας περισσότερο σε νέους φοιτητές και άνεργους ώστε να τους προσφέρει και ένα καλό εισόδημα.

Από την πλευρά του καταναλωτή, η εφαρμογή προσφέρει διαρκή παρακολούθηση του δέματος, και επιβεβαίωση μόλις αυτό τοποθετηθεί με επιτυχία στο πορτ-παγκάζ του κάθε Volvo αυτοκινήτου. Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η επιλογή για άμεση παράδοση (μέσα σε δυο ώρες) ή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία μάλιστα υπόσχεται ότι αν η παράδοση διαρκέσει περισσότερο από δυο ώρες, τότε θα είναι άνευ χρέωσης.

Προς το παρόν, η συμφωνία της Volvo με το Urb-it περιορίζεται μόνο στο Στοκχόλμη, αλλά μετά το πέρας της πιλοτικής περιόδου, θα εξαπλωθεί άμεσα σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις μεγαλύτερες πόλεις.

Δείτε το σχετικό video:

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply