Νέα ηλεκτρονικά καταστήματα για την ΙΚΕΑ

0

Μέσα στα σχέδια του ομίλου Fourlis για το 2015 είναι η δημιουργία νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων για την ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία και Κύπρο. Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Πεταλάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Αν και έχει μόλις ελάχιστους μήνες λειτουργίας, το eShop στην Ελλάδα έχει φθάσει ήδη -από το φθινόπωρο του 2014- τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των eShops της ΙΚΕΑ, δηλαδή το 4% επί των συνολικών πωλήσεων. Επιπρόσθετα, ο όμιλος προγραμματίζει να ανοίξει ένα ακόμη κέντρο παραγγελιών και παραλαβών της ΙΚΕΑ στη Βάρνα, καλύπτοντας καλύτερα τις ανάγκες της βουλγαρικής αγοράς.

Συνολικά ο όμιλος σκοπεύει να πραγματοποιήσει επενδύσεις 10 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2015. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με τα 15,4 εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν το 2014, ενώ το 45% (4,5 εκατομμύρια ευρώ) θα αφορούν στη δημιουργία του νέου Logistics Center. O Α. Πεταλάς προσβλέπει σε θετική ανάπτυξη πωλήσεων και αύξηση του EBITDA για το 2015.


IKEA Fun Facts
IKEA Fun facts

IKEA Fun facts

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply