Οι Top-500 Ευρωπαίοι eTailers παράγουν το 29% των συνολικών πωλήσεων

0

Οι 500 μεγαλύτεροι online retailers στην Ευρώπη πέτυχαν μία συνδυασμένη αύξηση των πωλήσεων κατά 15,6% το 2014 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Interner Retailer. Οι web πωλήσεις έφτασαν τα 123,78 δισεκατομμύρια ευρώ.

… Οι κορυφαίοι eTailers της Ευρώπης παράγουν το 29% των συνολικών eCommerce πωλήσεων στην ήπειρο…
Οι κορυφαίοι eTailers της Ευρώπης παράγουν το 29% των συνολικών eCommerce πωλήσεων στην ήπειρο. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 14,3% το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 423,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο. Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων 500 eRetailers βρίσκονται οι ακόλουθες εταιρείες: Amazon, Otto Group, Tesco Stores, Staples, Apple, Home Retail Group, Cnova, Zalando, Asda και Shop Direct.

Η Amazon είναι το απόλυτο νούμερο ένα αφού το 2014 σημείωσε 21 δισεκατομμύρια ευρώ από τις web πωλήσεις (αύξηση 20% σε σχέση με το 2013), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Otto Group με 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ τζίρο (ετήσια αύξηση 8,3%) και στην τρίτη θέση την Tesco (ετήσια αύξηση 11,1%).

Οι 10 μεγαλύτερες eCommerce εταιρείες της Ευρώπης

Οι 10 μεγαλύτερες eCommerce εταιρείες της Ευρώπης

Ωστόσο, η Amazon δεν είναι ο eRetailer με τη μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη στη λίστα με τους κορυφαίους 500 της Ευρώπης. Ο τίτλος αυτός πηγαίνει δικαιωματικά στην τούρκικη εταιρεία Morhipo, η οποία πουλάει online είδη ένδυσης και αξεσουάρ. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 116,7%, παράγοντας τα 65 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο. Άλλες εταιρείες που αναπτύσσονται εξίσου γρήγορα είναι η Wikimart (Ρωσία), η Elgiganten (Δανία), η Claire’s (Ηνωμένο Βασίλειο) και η Hepsiburada.com (Τουρκία).

Οι Top-10 eCommerce εταιρείες με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη

Οι Top-10 eCommerce εταιρείες με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη

Αν θέλετε να αποκτήσετε τον κατάλογο του Internet Retailer με τις 500 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές eCommerce εταιρείες, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply