Σε ανοδική πορεία η Travelplanet24

0

Σε ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε η Travelplanet24, εταιρεία που συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες εταιρείες eCommerce στην Ελλάδα, το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, σημείωσε περισσότερες από 500.000 κρατήσεις, καταγράφοντας αύξηση 32,1% σε σύγκριση με το 2013. Το 2014 η εταιρεία κατέγραψε στο δίκτυο της 2.404.981 αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για προορισμούς εξωτερικού και 730.895 αναζητήσεις για προορισμούς εσωτερικού.

O συνιδρυτής του TravelPlanet24, Philipp Brinkmann

O συνιδρυτής του TravelPlanet24, Philipp Brinkmann

Κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ελλήνων στην ιστοσελίδα της Travelplanet24 είναι η Βαρκελώνη. Πρώτος προορισμός στις συνολικές κρατήσεις όλου του έτους είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου και σειρά στις αφίξεις έχουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Κωνσταντινούπολης. Στους προορισμούς εσωτερικού η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στις αναζητήσεις των χρηστών σημειώνοντας περισσότερες από 38.640 αναζητήσεις, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ελλήνων στις κρατήσεις εισιτηρίων εσωτερικού.

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24, στόχος της εταιρείας για το 2015 είναι να εστιάσει στην καινοτομία και την εξέλιξη των προϊόντων της. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

…Ειδικότερα, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της εφαρμογής μας για κινητές συσκευές, εμπλουτίζοντας την με νέες λειτουργίες για τον ταξιδιώτη έχοντας ως στόχο να παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στο ταξίδι του, το οποίο θα του παρέχει πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ταξιδιωτικής εμπειρίας, από την αναζήτηση στην κράτηση, και από το ταξίδι έως την επιστροφή του στο σπίτι. Οι κινητές συσκευές παρουσίασαν αρκετά μεγάλη άνοδο το 2014. Συγκεκριμένα, στις κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών, είδαμε αύξηση 115% και περιμένουμε το 2015 το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο…
Οι τιμές των εισιτηρίων στην Ελλάδα για προορισμούς του εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 408 ευρώ και για προορισμούς εσωτερικού στα 137 ευρώ. Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις είναι η Aegean Airlines, ενώ στις χαμηλού κόστους εταιρείες η Ryanair έρχεται πρώτη στις κρατήσεις. Στην Ελλάδα, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρουσίασαν μεγάλη άνοδο, δεδομένου ότι το 2014 κατέλαβαν ποσοστό 11% των κρατήσεων της Travelplanet24.

Τις περισσότερες κρατήσεις ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της εταιρίας πραγματοποιούν οι νέοι ηλικίας 14 έως 34 χρονών (Generation Y), αποτελώντας το 60,7% των πελατών.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply