Σε νέo κτίριο ετοιμάζεται να μετακομίσει η ACS Courier

0

Με στόχο την μελλοντική της εγκατάσταση σε νέους χώρους γιατί, όπως διαφαίνεται από την κίνηση, η εταιρεία προβλέπει διεύρυνση της θέσης της σε μια πολύ αναπτυσσόμενη αγορά, η ACS Courier, θυγατρική της Quest Συμμετοχών, προχώρησε στην αγορά ακινήτου από την εταιρεία OTE ΑΚΙΝΗΤΑ, έναντι ποσού 7.250.000 ευρώ.

Πρόκειται για ακίνητο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη 36-38 και έχει συνολική επιφάνεια οικοπέδου 26,6 στρεμμάτων. Στο εν λόγω ακίνητο σχεδιάζεται στο πολύ άμεσο μέλλον, να εγκατασταθεί η εταιρεία ACS και να κατασκευαστούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις γραφείων και κέντρου διαλογής. Η χρηματοδότηση της ανωτέρω συναλλαγής πραγματοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια της ACS.

 

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της ACS στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2014 ανήλθαν σε 60,3 εκατ. ευρώ έναντι 53,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 12,1%. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,139 εκατ. ευρώ από 2,302 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,729 εκατ. ευρώ έναντι 2,067 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,904 εκατ. ευρώ έναντι 1,061 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013.

… ιδιαίτερη ανάπτυξη στις αποστολές δεμάτων και μικροδεμάτων με παράδοση στο σπίτι, που έχουν να κάνουνε με αγορές από το Internet
Από πέρυσι η ACS διαθέτει πλέον δύο βασικές πηγές εσόδων, τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών που είναι και το βασικό αντικείμενό της, από όπου η εταιρεία αντλεί την πλειοψηφία των εσόδων της, αλλά και τις υπηρεσίες απλού ταχυδρομείου. Στην αγορά των υπηρεσιών ταχυμεταφορών παρουσιάζεται κάμψη όσον αφορά τις αποστολές φακέλων και αλληλογραφίας και ιδιαίτερη ανάπτυξη στις αποστολές δεμάτων και μικροδεμάτων με παράδοση στο σπίτι, που έχουν να κάνουνε με αγορές από το Internet – ηλεκτρονικό εμπόριο. Όσον αφορά τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών εκτιμάται ότι κατέγραψαν πέρυσι μικρή ανάπτυξη των πωλήσεων η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ACS διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυμεταφορών στα Βαλκάνια (Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία), αποτελούμενο από περισσότερα από 350 καταστήματα ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει σταδιακά την παρουσία της στις λοιπές Βαλκανικές χώρες.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply