Στα $130 δισ. οι πληρωμές μέσω NFC μέχρι το 2020

0

Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν μέσω NFC (Near Field Communication) -και των αντίστοιχων συσκευών που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία- μέχρι το 2020 θα αγγίξουν -σε τζίρο- τα 130 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει πως 254 εκατ. χρήστες κινητών συσκευών θα πραγματοποιούν πέντε (5) συναλλαγές το μήνα με μέσο όρο συναλλαγής λίγο κάτω από τα εννέα (9) δολάρια. 

Η έρευνα της Strategy Analytics καταδεικνύει πως το λανσάρισμα του Apple Pay είναι το σημείο κλειδί για την ανάπτυξη και καθιέρωση των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων -και γενικότερα φορητών συσκευών που ενσωματώνουν την τεχνολογία NFC. Ωστόσο, η έρευνα προσθέτει πως οι προσφορές και των υπολοίπων κατασκευαστών θα επιταχύνουν τη διείσδυσή τους. Η ευρύτερη αποδοχή του NFC και των ανέπαφων πληρωμών από τους λιανέμπορους θα είναι κρίσιμη για την υιοθέτηση και χρήση των NFC-payments από τους καταναλωτές. 

Η έρευνα καταλήγει με τη διαπίστωση ότι παρόλο την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέσω NFC, οι ανέπαφες πληρωμές θα παραμείνουν μονοψήφιο ποσοστό του συνολικού τζίρου. Οι παραδοσιακές μορφές πληρωμών, ήτοι μετρητά και πιστωτικές κάρτες, θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply