Στα 383 εκατ. ευρώ αναμένεται ο τζίρος των online σούπερ μάρκετ το 2020

0

convertgroupΣύμφωνα με εκτιμήσεις της Convert Group, εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων για θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ηλεκτρονικού επιχειρείν, οι πωλήσεις ειδών σούπερ μάρκετ μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν με εκθετικούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, η εταιρεία προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών θα εκτοξευθεί από τα 11 εκατομμύρια ευρώ του 2014 στα 383 εκατομμύρια ευρώ το 2020.

Εφόσον αποδειχθεί αληθής η εν λόγω πρόβλεψη, τότε ο τζίρος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ θα αποτελεί το 3,6% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου -οι οποίες εκτιμώνται στα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ-, καθώς και το 2,9% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Τα 209 εκ των 383 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιούνται από τα eShops που θα έχουν αναπτύξει οι μεγάλες αλυσίδες του κλάδου.

Τα υπόλοιπα 44 εκατομμύρια ευρώ θα προέρχονται από τα eShops μικρότερων παραδοσιακών αλυσίδων, τα 71 εκατομμύρια θα αντιστοιχούν στον τζίρο των σούπερ μάρκετ που λειτουργούν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και τα 59 εκατομμύρια θα είναι ο τζίρος για είδη σούπερ μάρκετ που θα πραγματοποιούν τα ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply