Στα 833 εκατομμύρια ευρώ το eCommerce στην Ουγγαρία

0

Όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά όχι κατ' ανάγκη μόνο σε αυτές, έτσι και στην Ουγγαρία, η αγορά του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, παρουσιάζει σημαντική αύξηση, από χρόνο σε χρόνο. Οι προβλέψεις που κάνει η Ουγγρική εταιρεία ερευνών eNet, αναφέρουν ότι ο συνολικός τζίρος του eCommerce στην Ουγγαρία θα αγγίξει τελικά τα 833 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 22,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο της προηγούμενης περιόδου (2013), όπου ο ετήσιος τζίρος, έκλεισε τελικά στα 675 εκατομμύρια ευρώ.

Η eNet παρατηρεί την εξέλιξη του Ουγγρικού eCommerce, από το 2001 (μπορείτε να δείτε το ακόλουθο σχεδιάγραμμα), όπου παρατηρείται μια αντίστοιχη εξέλιξη με την πορεία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Ενώ από το 2001 έως το 2008 παρατηρείται μικρή αύξηση, ένα πρώτο μεγάλο 'μπουμ' εμφανίζεται το 2009-2010, με μια αντίστοιχα μεγάλη αύξηση να παρατηρείται επίσης το 2013. 

ecommerce-hungary

Σύμφωνα με την έρευνα, καταλύτης της μεγάλης αύξησης, αποτελεί επίσης και η σταδιακή εγκαθίδρυση του Ουγγρικού 'Black Friday' * , που κατάφερε να γίνει Mainstream το 2014, και  βοήθησε σημαντικά τους τοπικούς πολίτες να ακούσουν και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πιο τακτικά το eCommerce για τις αγορές τους. Η eNet, υπολογίζει ότι το 1% του τζίρου, του Ουγγρικού eCommerce, παράχθηκε τη Black Friday (περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ). 

Τέλος, η eNet εκτιμάει ότι ένας ακόμα σημαντικός λόγος της αύξησης του τζίρου, αποτέλεσε και το γεγονός ότι μεγάλα Ευρωπαϊκά eShops, μπήκαν στην Ουγγρική αγορά για να διεκδικήσουν μερίδιο, κάτι που είχε ως συνέπεια, οι καταναλωτές θα αρχίζουν να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές αγορές τους. 

Απόσπασμα από την Έρευνα του eCommerce Europe, για την Ουγγαρία

(* Σημείωση Συντάκτη: Η επίσημη ορολογία για τη μέρα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, είναι Cyber Monday. Το Black Friday αναφέρεται σε ημέρα εκπτώσεων, όλων των καταστημάτων, όπως αυτό καθιερώθηκε στην Αμερική. Ο επίσημος εθνικός φορέας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ο GR.EC.A. διοργανώνει αντίστοιχα την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου).

 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply