Στη Eurobank o Σωτήρης Συρμακέζης

0

Η Eurobank προχώρησε στη δημιουργία της Γενικής Διεύθυνσης Group Digital Banking, με στόχο να επικεντρώσει τη στρατηγική της και να ενισχύσει την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των εφαρμογών αυτής, τόσο εσωτερικό στον όμιλο, αλλά και στο ευρύτερο φάσμα των τραπεζικών δραστηριοτήτων της.

Όπως αναφέρεται, σε σχετικό δελτίο τύπου της τράπεζας:

… H Διεύθυνση θα έχει ως κύρια ευθύνη τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και υποστήριξη της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων υιοθέτησης της ψηφιακής τεχνολογίας και θα καλύπτει τις λειτουργίες front και back-end, τόσο για το Retail, όσο και για το Wholesale Banking…

Γενικός Διευθυντής και Group Chief Digital Officer αναλαμβάνει ο Σωτήρης Συρμαζέκης, που αποτελεί μεγάλη μετεγγραφική επιτυχία για την Eurobank, αφού θεωρείται από το πλέον έμπειρα και καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη, με ιδιαίτερες γνώσεις στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Ο κ. Σ. Συρμακέζης αποχώρησε από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, όπου κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Είχε μάλιστα επιμεληθεί ένα από τα πιο δύσκολα Projects, καταφέρνοντας να ενοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα και τις υπηρεσίες ηελκτρονικής τραπεζικής των έξι τραπεζών που είχε αποκτήσει η Τράπεζα Πειραίως.  Είχε ξεκινήσει να εργάζεται στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιανουάριο του 2000 ως Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, ενώ προηγουμένως ήταν στέλεχος της Εγνατίας Τράπεζας (στην πορεία Marfin Egnatia Bank, μετέπειτα Cyprus Popular Bank), η οποία απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply