Συνέντευξη Τύπου με ειδήσεις από τον GRECA

0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί ο GR.EC.A., με αφορμή την έναρξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, στην οποία παραβρέθηκαν πλήθος στελεχών του κλάδου και αρκετοί δημοσιογράφοι. Για την διευκόλυνση των παρευρισκεμένων, αλλά κυρίως των καταναλωτών, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, έδωσε στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν ενημερώσει για μεγάλες θεματικές προσφορές που ετοιμάζουν. Η λίστα (θα την βρείτε εδώ) περιλαμβάνει προσφορές που φτάνουν έως και το 80%, από e-shops με είδη μόδας, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας, τουριστικές υπηρεσίες, κτλ.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, χαιρέτησε την προσπάθεια, εξέφρασε την υποστήριξη της Πολιτείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ανακοίνωσε διάφορες δράσεις προς online καταναλωτές και online εμπόρους. Ο Πρόεδρος του GR.EC.A., κ. Νίκος Γουλής, αφού παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου, δήλωσε σχετικά: "Όσοι πραγματοποιούν αγορές online θα βρουν ακόμα πιο χαμηλές τιμές αυτή την εβδομάδα. Πέρυσι τα eshops που συμμετείχαν στον θεσμό της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις κατά 42%, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που η αύξηση άγγιξε το 100%!".

Ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, διευθυντής του εργαστηρίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του GR.EC.A., παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία της Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με αυτά, η ανάπτυξη του B2C ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν σημαντική και το 2014, αφού οι Έλληνες online καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο 18 online παραγγελίες σε σχέση με τις 12 που πραγματοποίησαν το 2013, ενώ δαπάνησαν κατά μέσο όρο 1.400 Ευρώ σε online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τις online αγορές τους το 2014 ήταν στους παρακάτω κλάδους

 1. Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά εισιτήρια κλπ)
 2. Διαμονή σε καταλύματα
 3. Εισιτήρια για εκδηλώσεις
 4. Εξοπλισμός για H/Y
 5. Είδη ένδυσης/υπόδησης
 6. Ηλεκτρονικές συσκευές/κινητά κλπ

Ενώ οι κλάδοι με την μεγαλύτερη αύξηση online παραγγελιών το 2014 από Έλληνες καταναλωτές ήταν:

 1. Ταξιδιωτικές υπηρεσίες
 2. Εισιτήρια για εκδηλώσεις
 3. Ασφάλειες
 4. Παραφάρμακα
 5. Είδη λιανεμπορίου / Super Market

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι τα πλήρη στοιχεία της Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο 10ο Internet & eBusiness Innovation Forum της ΕΕΔΕ, ενώ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, θα γίνει και η απονομή των βραβείων Ηλεκτρονικού Επιχειρείν e-volution 

 

 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply