Τα ΕΛΤΑ γίνονται Ευρωπαϊκή πύλη εισόδου για το κινεζικό eCommerce

0

Σύμβαση εμπορικής συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Δ.Σ και Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Κωστής Μελαχροινός, και ο αντίστοιχος Διευθύνων Σύμβουλος της κινεζικής Zhejiang Ltd, κ. Libin Zhu (Λιμπίν Ζου).

Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΕΛΤΑ

Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΕΛΤΑ

Η σύμβαση αφορά στην αποστολή δεμάτων από την Κίνα, προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων και θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αναλάβουν για την επόμενη διετία, όλη τη διαδικασία μεταφοράς των δεμάτων της κινεζικής εταιρείας, που υπολογίζονται σε 100,000 την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών διακανονισμών, της μεταφοράς και τις παράδοσης προς όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μακροπρόθεσμος στόχος της κίνησης, είναι να καθιερωθούν τα ΕΛΤΑ, ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη, του Κινεζικού e-Commerce.

(Σημείωση συντάκτη: Σαν eCommerceNews ευελπιστούμε να δούμε περισσότερες εταιρείες να κάνουν το ίδιο, αφού η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο ο μεγαλύτερος κόμβος Logistics, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα ΕΛΤΑ θα δώσουν αντίστοιχες τιμές στα μεταφορικά, με αυτές που πήρε η κινεζική εταιρεία, και στα Ελληνικά eshops. Για να προάγουμε και το Ελληνικό cross-border 😉 )

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply