Το 3-D printing αλλάζει τους κανόνες στο delivery. Αλήθεια!

0

O Ceo της Amazon, Jeff Bezos, είχε προβλέψει κάποτε πως η “επανάσταση” του 3-D printing δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό όφελος για τις επιχειρήσεις σύντομα αλλά στο μακρινό μέλλον. Είχε δηλώσει, επίσης, πως δεν μπορείς να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα αντικείμενα με τους 3-D εκτυπωτές. Αυτή η δήλωση είχε γίνει πριν από δύο χρόνια.

η Amazon νομίζει ότι γνωρίζει τους πελάτες της τόσο καλά που μπορεί να μαντέψει τι θα χρειαστούν προτού οι ίδιοι το συνειδητοποιήσουν
Σήμερα που μπορεί κάποιος να εκτυπώσει από τραχεία μέχρι ολόκληρα σπίτια, φαίνεται πως έχει διαφοροποιήσει τις αρχικές του σκέψεις. Η Αmazon κατέθεσε πρόσφατα αρκετές πατέντες που αφορούν σε κινητά κέντρα παραγωγής 3-D προϊόντων. Οι συγκεκριμένες πατέντες προβάλλουν ένα μέλλον στο οποίο ο μεγαλύτερος eTailer στον κόσμο θα εκτυπώνει πολύ γρήγορα τα προϊόντα από ένα φορτηγό παρκαρισμένο στη γύρω περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου του πελάτη. Αντίο (;), λοιπόν, στην παράδοση με drones.

amazonΤα οφέλη από μία τέτοια εφαρμογή είναι αρκετά. Το προτεινόμενο σύστημα παράδοσης μειώνει αφενός τον αποθηκευτικό χώρο που απαιτείται και αφετέρου τον χρόνο που καταναλώνεται από την παραγγελία μέχρι και την παράδοση των προϊόντων στον πελάτη. Προφανώς, αυτό το σύστημα θα εξοικονομούσε χρόνο και χρήμα και σε επιμέρους τομείς. Το 2014, η Amazon είχε κατοχυρώσει πατέντα για “προβλεπτική παράδοση”, ένα σύστημα που θα επέτρεπε την προώθηση προϊόντων στα κέντρα παράδοσης, βασιζόμενο μόνο σε προηγούμενες αγορές και αναζητήσεις των αγοραστών. Όπως στοχευμένα αναφέρεται σε άρθρο της Wall Street Journal, “η Amazon νομίζει ότι γνωρίζει τους πελάτες της τόσο καλά που μπορεί να μαντέψει τι θα χρειαστούν προτού οι ίδιοι το συνειδητοποιήσουν”.

 

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply