Το Pinterest μετακινείται από το pinning στο buying

0

Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Pinterest, σχεδιάζει την ενσωμάτωση υπηρεσίας αγοράς προϊόντων από την πλατφόρμα του, σύμφωνα με άρθρο του Recode . Το “πλήκτρο αγοράς” (buy button) που θέλει να λανσάρει θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν παραγγελίες και να αγοράζουν προϊόντα που “καρφιτσώνονται” πάνω στους πίνακες του, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το website ή την εφαρμογή. Η εν λόγω υπηρεσία ενδέχεται να μετατρέψει το Pinterest σε ένα πολύ ανταγωνιστικό eShop. Σύμφωνα με το Recode, η νέα υπηρεσία θα μπορούσε να λανσαριστεί μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες, ωστόσο το πιθανότερο είναι είτε πως θα καθυστερήσει ή θα δοθεί περιορισμένη πρόσβαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το “Buy button” ενδέχεται να μετατρέψει το Pinterest σε ένα πολύ ανταγωνιστικό eShop
Οι συναλλαγές θα διαχειρίζονται από το Stripe, startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών και έχει συνάψει συνεργασίες με εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter. Αμφότεροι οι δύο γίγαντες του social networking έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν τα δικά τους αντίστοιχα “buy” buttons αλλά το Pinterest φαίνεται να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πώληση προϊόντων. Το Pinterest έχει περισσότερους από 70 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ένα εντυπωσιακό 80% των χρηστών είναι γυναίκες, ενώ η αξία του αποτιμάται στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Μεγάλο μέρος αυτής της αποτίμησης πιστώνεται στην προσδοκία πως το Pinterest θα εισέλθει στο χώρο του eCommerce και θα μετατραπεί σε ένα eShop γιγαντιαίων διαστάσεων όπως το Amazon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pinterest θεωρείται ένα από τα αποδοτικότερα Social Networks για Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ειδικά στον κλάδο του Fashion. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον Infographic που δημιούργησε το Shopify με στοιχεία που συγκέντρωσε για το Pinterest, από eTailers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του.

Pinterest Infographic

pinterest-infographic

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply