Το Spartoo αποχωρεί από την Ελληνική αγορά (update)

0
Boris Saragaglia- CEO του Spartoo

Boris Saragaglia- CEO του Spartoo

Το Spartoo, το γνωστό Γαλλικό eshop Μόδας, ανακοίνωσε στους συνεργάτες του, ότι σταματάει προσωρινά την λειτουργία του στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είναι η αιτία της αποχώρησης, ενώ κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι η αποχώρηση οφείλεται στο γεγονός πως η εταιρεία δεν μπορούσε να μεταφέρει κεφάλαια στη Γαλλία λόγω των capital controls.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Spartoo αναφέρει:

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και οι οποίες επηρεάζουν αρκετές εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, το πρόγραμμα Spartoo θα χρειαστεί να απενεργοποιηθεί προσωρινά 

Η διακοπή της διαφημιστικής προβολής θα σταματήσει στις 18 Μαϊου, ενώ η διακοπή λήψης παραγγελιών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαϊου.

UPDATE:

Επικοινωνήσαμε με το Spartoo για ένα σχόλιο, και ο marketing director, κ. Aymeric Moser μας απάντησε:

“Είναι αλήθεια ότι τα capital controls μας έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα, αλλά δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε τις δραστηριότητες μας στην Ελλάδα.

Έχουμε μειώσει τη διαφημιστική μας επένδυση, αλλά θα εξακολουθούμε να στέλνουμε προϊόντα στην Ελλάδα και να διασφαλίζουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες πελάτες μας”.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply