Τράπεζα που λειτουργεί μόνο μέσω smartphone άνοιξε στη Γερμανία

0

Έπειτα από μήνες ανάπτυξης και πολλαπλών τεστ, άνοιξε στη Γερμανία -και την Αυστρία- τράπεζα που λειτουργεί μόνο μέσω smartphone. Η Νumber26, όπως ονομάζεται η τράπεζα, λανσαρίστηκε στις 26 Ιανουαρίου και χρησιμοποιεί την άδεια του στρατηγικού συνεργάτη Wirecard Bank προκειμένου να δημιουργήσει ένα τραπεζικό δίκτυο, το οποίο είναι ανεξάρτητο από φυσικό δίκτυο καταστημάτων. “Κάνουμε το επόμενο βήμα προς ένα πιο πελατοκεντρικό, διαφανές και ασφαλές mobile banking”, υποστηρίζει ο διευθυντής της Wirecard Bank, Alexander von Knoop. Όλες οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω smartphones. 

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί χρειάζονται μόνο οκτώ λεπτά για να ενεργοποιηθούν (γι αυτούς που έχουν ήδη κάνει προεγγραφή). Η πιστοποίηση του λογαριασμού γίνεται με μια απλή βίντεο κλήση χωρίς να απαιτούνται έντυπα έγγραφα. Οι πελάτες λαμβάνουν το πρώτο statement μαζί με μία επισυναπτόμενη Mastercard. Οι κάτοχοι λογαριασμών Number26 έχουν επίσης πρόσβαση σε δωρεάν ανάληψη χρημάτων παγκοσμίως, ενώ παράλληλα μπορούν να στέλνουν μέσω μηνυμάτων και e-mail χρήματα σε διαφορετικούς πελάτες. Οι πελάτες λαμβάνουν αναλυτική στατιστική αναφορά σχετική με το λογαριασμό τους. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να βλέπουν όλες τις συναλλαγές που εκτελούν πάνω στο smartphone.

Επειδή δεν υπάρχουν φυσικά καταστήματα, είναι λογικό να μην υπάρχουν και αντίστοιχα κόστη που να επιβαρύνουν τον πελάτη. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι ανοικτή σε αυτούς που έχουν κάνει προεγγραφή ή τους έχει προσκαλέσει η ίδια η τράπεζα. Οι χρόνοι αναμονής παραλαβής μίας πρόσκλησης κυμαίνονται ανάμεσα σε τέσσερις με έξι εβδομάδες λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply