Φρένο από το πρωτοδικείο στο e-Shop.gr

0

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο αίτημα για την επικύρωση της συμφωνίας για εξυγίανση του e-Shop.gr, ήταν αρνητική, αν και η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες της.

Το σχέδιο εξυγίανσης που είχε καταθέσει η εταιρεία, περιλαμβάνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των οφειλών του e-Shop.gr, η οποία είχε ξεκινήσει να παρουσιάζει μια αρκετά βελτιώμένη εικόνα μέσα στο 2014, με αύξηση και στις πωλήσεις και στο επίπεδο των παραγγελιών. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 43 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια αφορούν συνολικές οφειλές προς τράπεζες, ενώ τα υπόλοιπα 18 εκατομμύρια ευρώ, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, κάτι που ανάγκαζε την εταιρεία να κάνει όλες τις παραγγελίες της, μόνο με μετρητά. Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναστείλει 12 από τα 58 σημεία πώλησης της, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δικτύου λιανικής της.

Υπενθυμίζουμε ότι το e-Shop.gr ιδρύθηκε το 1998, από τους Απόστολο Αποστολάκη, Κώστα και Σίμο Μαυροειδή, και διαγράφοντας μια πολύ επιτυχημένη και αλματώδη πορεία, για μια δεκαετία, αναγκάστηκε να προσφύγει το 2011, στις διαδικασίες ένταξης του άρθρου 99.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply