Χαμηλά τα ποσοστά απάτης στο eCommerce στην Ευρώπη

0

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες είναι ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες στην παρεμπόδιση της απάτης στο eCommerce. Η Δανία είναι πρώτη στη λίστα με το χαμηλότερο ποσοστό απάτης στις συναλλαγές ecommerce. Ακολουθούν η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία. Η Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα που συμπληρώνει την πεντάδα (βρίσκεται στη δεύτερη θέση).

Η Forter, εταιρεία που κατασκευάζει και πουλάει λογισμικό για την πρόληψη της απάτης, διεξήγαγε μία έρευνα γενικότερα για την απάτη στο χώρο του eCommerce εμπορίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έρευνα κατέδειξε πως χώρες στις οποίες είναι αυξημένα τα ποσοστά απάτης, τείνουν να έχουν αδύναμες οικονομίες αλλά προσβάσιμη υποδομή στο Internet. Το ποσοστό απάτης στην Αφρική είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ το ποσοστό στην Ευρώπη είναι ελαφρώς μικρότερο. Στο Top 5 των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά απάτης βρίσκεται μία ευρωπαϊκή, η Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χώρες που διαπρέπουν στην καταπολέμηση της απάτης, σημειώνουν επίσης υψηλά ποσοστά στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς.

Η Forter ανέλυσε περισσότερες από ένα εκατομμύριο συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικούς online retailers από διαφορετικούς κλάδους. Υπολόγισε τα ποσοστά απάτης στο eCommerce για κάθε χώρα βασιζόμενη σε παράπονα των καταναλωτών και των εμπόρων.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply