Χαμηλότερα κόστη και πιστοποιημένη παράδοση στο εξωτερικό, τα σημεία – κλειδιά για τις μεταφορές των eShops. Η άμεση λύση της ACS

0

Επανερχόμαστε σε ένα θέμα, το οποίο από μόνο του αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Ο λόγος, για το διαδικασίες παράδοσεις των προϊόντων, τις ιδιαιτέροτητες που τις χαρακτηρίζουν και φυσικά το πόσο σημαντικές είναι για τη συνολική εμπειρία του χρήστη αλλά και για την κερδοφορία του eShop. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι για τον καταναλωτή, ο courier είναι -πιθανότατα- η μοναδική επαφή σε φυσικό περιβάλλον που έχει με την εταιρεία. Άρα, η εικόνα του e-tailer πρέπει να είναι υποδειγματική.

Μόλις λίγους μήνες πριν, η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τον GRECA (Greek E-Commerce Association) πραγματοποίησε, με δικά της μέσα, ποιοτική διαδικτυακή έρευνα ικανοποίησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων από τις υπηρεσίες παράδοσης, Στην έρευνα, ήταν σαφές πως εκτός από τον μεγάλο όγκο διακίνησης εμπορευμάτων (Μέσος όρος ετήσιων αποστολών: 20.000) ο κύριος όγκος αυτών διακινείται μέσω Εταιρειών Ταχυμεταφορών ( το 71% των αποστολών) ενώ μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις και στη διαχείριση των eShops παίζουν –φυσικά- το κόστος και φυσικά η αξιοπιστία των σχετικών υπηρεσιών (78% και 75% αντίστοιχα). Στην κρίσιμη μάλιστα ερώτηση αναφορικά με τα τρία (3) κυριότερα προβλήματα σχετικά με τις υπηρεσίες παράδοσης, το πρόβλημα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου 30% των απαντήσεων των ερωτηθέντων είναι το κόστος της αποστολής ιδιαίτερα εκείνων με προορισμό το εξωτερικό ή το επιπλέον κόστος για την είσπραξη της αντικαταβολής.

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν και είναι φυσιολογικά. Στο eCommerce κάποιες διαδικασίες, όπως λόγου χάρη οι επιστροφές προϊόντων, είναι καθημερινότητα και όχι η εξαίρεση και ακόμα και ένας σχετικά άπειρος επιχειρηματίας στο eCommerce, θα διαπιστώσει πολύ σύντομα πως ειδικά το βάρος των προϊόντων σε σχέση με την παράδοσή τους αλλά και το Shipping ευρύτερα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αν δεν θέλει να δει τα κόστη να εκτοξεύονται.

…για τον καταναλωτή, ο courier είναι -πιθανότατα- η μοναδική επαφή σε φυσικό περιβάλλον που έχει με την εταιρεία

Η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως και αυτή των φυσικών καταστημάτων διαθέτει σαφώς αρκετούς αξιόπιστους συνεργάτες που αναλαμβάνουν αυτο το βαρύ (κυριολεκτικά) φορτίο. Και τα νέα γίνονται ακόμα πιο ευχάριστα, ειδικά για τα e-shops που προσανατολίζονται σε αποστολές και στο εξωτερικό, και θέλουν να συνδυάσουν τις οικονομικές τιμές του ταχυδρομείου (και ακόμα πιο φθηνά) με την ποιότητα παράδοσης της ταχυμεταφοράς (μέσω του track-and-trace και της πιστοποιημένης παράδοσης).

Και αυτό γιατί η ACS προσφέρει πλέον στις Βασικές Υπηρεσίες Ταχυμεταφοράς Εξωτερικού, δύο καινούριες υπηρεσίες που μπορούν να λύσουν τα “χέρια” των eShops καθώς προσφέρουν την πλέον οικονομική παραλαβή – μεταφορά και παράδοση αποστολών μικροδεμάτων και δεμάτων, από την Ελλάδα προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την Κύπρο. Και όλα αυτά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ταχυδρομικής αγοράς καθώς όπως θα δείτε και στη συνέχεια, προσφέρονται έως και 70% φθηνότερα σε σχέση με τις λοιπές ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Οι Νέες Οικονομικές Υπηρεσίες Εξωτερικού της ACS, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

  • Η πρώτη, με την ονομασία ACS-EU ECONOMY: αφορά την οικονομική αποστολή δεμάτων από 1kg έως 40kg, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με οδική μεταφορά.
  • Η δεύτερη, η ACS-CYPRUS ECONOMY: αφορά την οικονομική αποστολή δεμάτων από 1kg έως 40kg, από την Ελλάδα προς την Κύπρο, με θαλάσσια μεταφορά.

Η ACS όμως, διαθέτοντας ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυμεταφορών στα Βαλκάνια (Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία), δεν σταματά εδώ καθώς προσφέρει επιπλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Το πρώτο όπως ήδη αναφέραμε, είναι οι χαμηλότερες τιμές, που φτάνουν ακόμα και το 70% φθηνότερα από τις απλές ταχυδρομικές υπηρεσίες εξωτερικού του ανταγωνισμού. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της οδικής και θαλάσσιας μεταφοράς (σε σχέση με την express μεταφορά μέσω αεροπλάνου), στους βραδύτερους χρόνους παράδοσης και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας από την ACS σε όφελος των πελατών της.

Το δεύτερο, αφορά την πιστοποιημένη παράδοση που προσφέρει το σύστημα track-and-trace της ACS, και το οποίο προσφέρεται κατ αποκλειστικότητα καθώς δεν το διαθέτουν οι απλές ταχυδρομικές υπηρεσίες εξωτερικού της αγοράς

Και φυσικά, παρότι το αφησαμε για το τέλος, η αξιοπιστία της ACS που εγγυάται τη συνέπεια της παράδοσης, σε ακεραιότητα αποστολής και φυσικά χωρίς ζημιές.  Εμείς θα κλείσουμε, θυμίζοντας ότι ένας καλός συνεργάτης είναι προστιθέμενη αξία για εσάς αλλά και για τους πελάτες σας

Περισσότερες πληροφορίες για τις Καινούριες Οικονομικές Υπηρεσίες της ACS

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply