Η WordPress εξαγοράζει το WooCommerce

0

Μία εντυπωσιακή κίνηση, που δημιούργησε πολλά χαμόγελα (και shares) σε όλους όσους γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι του development στο eCommerce, επιφύλαξε η αρχή της εβδομάδας. Όχι άδικα, αφού ανακοινώθηκε ο «γάμος» της Automattic με τη WooThemes, με το ενδιαφέρον φυσικά να επικεντρώνεται στο προιόν WooCommerce της δεύτερης και στο πόσο πιο ελκυστικό μπορεί να γίνει ανήκοντας πλέον στη μητρική εταιρεία της WordPress.

blog_woomattic

Δίνοντας ένα μίνι ιστορικό των δύο εταιρείων, αξίζει να επισημάνουμε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία. Η μεν WooThemes, αρχικά τροφοδοτούσε τη διάσημη WordPress, στη λογική του plugin, με έτοιμα themes (σύνολα δηλαδή από templates που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα για ένα καλοστημένο website). Υπήρξε ένα από τα πιο διάσημα plugin της, χρειάστηκε όμως να έρθει το 2011 για να διαθέσει το εξειδικευμένο για eCommerce Sites WooCommerce για να εκτοξευτεί στις συνειδήσεις και στους servers των απανταχού developers. Σήμερα, υπερηφανεύεται για περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια downloads σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας επί της ουσίας ένα εξαιρετικό ecommerce CMS και μάλιστα δωρεάν.

Top CMS Systems (κάντε κλικ για μεγαλύτερη φωτογραφία)

Top CMS Systems (κάντε κλικ για μεγαλύτερη φωτογραφία)

Μεγάλο του πλεονέκτημα, το Flexibility που διαθέτει, καθώς και η ευκολία χρήσης του ειδικά στους πρωτοεισελθόντες στο χώρο, αφού ουσιαστικά διαθέτει ένα interface στη λογική του WordPress – δηλαδή ενός CMS που υποστηρίζει σήμερα περισσότερα από τα μισά (48,37% με βάση στα στατιστικά στοιχεία εδώ) των top websites ανά την υφήλιο. Προσθέστε στα παραπάνω, τα δικά του Analytic Tools, τα Extensions που περιλαμβάνουν βελτιώσεις για θέματα όπως το accounting, το payment τα gateways, το marketing και το reporting, καθώς και το εξαιρετικό support και αντιλαμβάνεστε πλήρως το πόσο ελκυστικό γίνεται το «πακέτο»

Η Automattic αντίστοιχα, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αρκεί το ότι ουσιαστικά είναι η εταιρεία που δημιουργήσε τη WordPress, ενω ο ίδιος ο ιδρυτής της Matthew Mullenweg ανήκει στους developers που έστησαν στη WordPress (το όνομα της εταιρείας είναι ένα λογοπαίγνιο με το μικρό του όνομα.) Είναι η ίδια εταιρεία που το 2008 απορρόφησε την IntenseDebate και την PollDaddy, ενώ το 2010 ανεξαρτητοποίησε τη WordPress δίνοντας το εμπορικό σήμα στο WordPress Foundation.

Automattic and WooCommerce

Δείτε ένα πολύ σύντομο video με τον Matt Mullenweg, ιδρυτή του WordPress να εξηγεί γιατί προχώρησαν στην εξαγορά του WooCommerce

Μία πρώτη ανάγνωση, λέει πως η WordPress ουσιαστικά διαθέτει πλέον μία ακόμα ισχυρότερη πλατφόρμα που περιλαμβάνει και CMS και eshop. Μία εντυπωσιακή «μηχανή» η οποία εν αντιθέσει με τις περισσότερες open source πλατφόρμες, θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη στα κομμάτι της ευχρηστίας μέσω visually και thematically προσθηκών – λόγω του WooCommerce.

Ανυπομονούμε για τη συνέχεια, αλλά και την απάντηση αντίστοιχων CMS platforms.

Επισκεφτείτε το WooCommerce

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply