Εξαγορά του e-FOOD.gr από την Delivery Hero

0

Ενδέχεται να αποτελέσει και το “deal της χρονιάς”. Ο λόγος –φυσικά- για την εξαγορά του e-FOOD.gr από τη Γερμανική Delivery Hero, η οποία ανατρέπει κυριολεκτικά τα δεδομένα σε μία απο τις πιο δραστήριες κατηγορίες των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

123Η είδηση, έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες των προηγούμενων εβδομάδων που ήθελαν κάτι να “ψήνεται” στο συγκεκριμένο χώρο. Η αλήθεια όμως είναι ότι λίγοι περίμεναν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Και αυτό γιατί η Delivery Hero, αποτελεί μέρος ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχει με πολύ μεγάλο ποσοστό η Rocket Internet, η οποία έχει ενεργό επιχειρηματικό ρόλο στο  Clickdelivery.gr. Και ναι, η πρώτη σκέψη είναι αν στο τέλος «θα μείνει μόνο ένας». Η συζήτηση όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε κι άλλες κινήσεις σε αυτή την ιδιαιτέρως δραστήρια σκακιέρα.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, ο τρίτος μεγάλος «παίκτης», το Deliveras.gr είχε λάβει μία γενναία επιδότηση από το Elikonos Jeremie Fund, ενώ τον τελευταίο χρόνο οι 3 ανταγωνιστικές εταιρείες έχουν επενδύσει σημαντικά και στο κομμάτι της τηλεοπτικής διαφήμισης “ανοίγοντας” έτσι επιπλέον την αγορά και συστήνοντας τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, ότι τέτοιες κινήσεις, πρώτα επιβραβεύουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα και μετά οτιδήποτε άλλο, αλλά και ότι αυτές επιχειρηματικές κινήσεις είναι ο καλύτερος βατήρας για επιπλέον ανάπτυξη, καθώς το Ηλεκτρονικό Εμπόριο πρέπει να περάσει ψηλά στην ατζέντα και των Ελληνικών επενδυτικών σχημάτων.

Μία θέση που μοιάζει να βρίσκει σύμφωνο και τον co-Founder και CEO του e-FOOD.gr Παμίνο Κυρκίνη που δήλωσε πριν από λίγο στο eCommercenews.gr πως:

…Η συνεργασία θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω την εταιρεία με τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική αγορά από ένα παγκόσμιο όμιλο που δραστηριοποιείται σε 110 χώρες.

Θα επιτρέψει την ανάπτυξη ακόμα πιο πρωτοποριακών υπηρεσιών σε web και mobile δημιουργώντας τη καλύτερη δυνατή εμπειρία delivery για τους χρήστες του e-FOOD.gr!…

Επίσημα websites 

e-FOOD.grDelivery HeroRocket Internet

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply