eCommerce Networking Day: Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν κάτι σπουδαίο

0

Χθες, Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, ήταν η πρώτη φορά που παρευρέθηκα στην εκδήλωση eCommerce Networking Day που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA, το εθνικό όργανο για το Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον -πραγματικά όμορφο- χώρο Workshop Dionisis Sotovikis στη Σωρού 22 στο Μαρούσι.

Η ανακοίνωση του GRECA για sold-out, στο Facebook

Η ανακοίνωση του GRECA για sold-out, στο Facebook

Αισθανόμουν άσχημα που δεν είχα καταφέρει να παρευερεθώ στις προηγούμενες εκδηλώσεις. Αφενός γιατί το είχα υποσχεθεί στον Παναγιώτη Γκεζερλή αφετέρου γιατί γνώριζα πως τα συγκεκριμένα networking events συγκεντρώνουν την αγορά του eCommerce. Χθες μάλιστα έγινε sold out αφού δήλωσαν συμμετοχή 180 στελέχη από 140 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εντυπωσιακά νούμερα. Αλλά δεν ήταν αυτά -μόνο- που με εντυπωσίασαν.

Ας ξεκινήσω με τη διαδικασία του registration και την υποδοχή του κόσμου. Παρόμοιο επίπεδο οργάνωσης συναντάς μόνο σε μεγάλα events που αναμένουν χιλιάδες κόσμο. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν πέντε άτομα στο registration με τους δικούς τους υπολογιστές ο καθένας που εξυπηρετούσε άμεσα τον κόσμο. Προσωπικά, δεν είχα -κακώς- κάνει προεγγραφή αλλά με εξυπηρέτησαν άμεσα, εκτυπώνοντας γρήγορα το καρτελάκι μου.

Στη συνέχεια, με υποδέχθηκε η Κατερίνα η προξενήτρια. Όχι, δεν είναι το επίθετο της κοπέλας ούτε μου βρήκε το έτερον ήμισυ. Αυτό που έκανε η Κατερίνα ήταν να με συνοδεύσει στον κυρίως χώρο της εκδήλωσης, να καρφιτσώσει την επαγγελματική μου κάρτα σε ένα πίνακα που υπήρχαν 150+ business cards και να μου εξηγήσει τη διαδικασία και πως πραγματοποιούνται οι γνωρίμιες με άλλα στελέχη που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα ή αναζητούν συνεργάτες για κάποια συγκεκριμένη εργασία. Εκτέλεσε το έργο της με απόλυτη επιτυχία αφού με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα από την αρχή και οικεία με το χώρο.

Αλλά δεν ήταν μόνο η Κατερίνα. Υπάρχαν ακόμα 8-10 νέα παιδιά, σαν την Κατερίνα, που είχαν τον ρόλο του προξενητή, που μεσολαβούσαν για να γίνουν οι επαφές πολύ γρήγορα. Αυτό μάλιστα που θεώρησα πολύ έξυπνη κίνηση ήταν πως τα παιδιά αυτά προέρχονταν από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του Ο.Π.Α., με προσανατολισμό το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Έτσι, κάνοντας τους προξενητές, γνώριζαν και τα ίδια, τα ήδη υπάρχοντα καταξιωμένα στελέχη του Ελληνικού eCommerce. Κερδισμένοι όλοι!

IMG_1715

Αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Ακόμα και σε μεγάλης κλίμακας events. Ο GRECA, αν και εκπροσωπεί τις εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατόρθωσε με απλές κινήσεις και ενέργειες, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις ιστοσελίδες και να μεγιστοποιήσει τη σημασία του networking. Γεγονός που φαινόταν από τον τρόπο με τον οποίο όλοι όσοι βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση έπιαναν συζήτηση, συμμετείχαν σε πηγαδάκια, αντάλλασαν κάρτες και διασκέδαζαν. Όλοι γνώριζαν πως ήρθαν στο συγκεκριμένο event για να κάνουν νέες γνωριμίες και να ανανεώσουν τις σχέσεις τους με τις παλιές.

Θα κλείσω και με μια ακόμα λεπτομέρεια που μου έκανε εντύπωση. Ο κόσμος που ήταν παρών ήταν εξαιρετικά στοχευμένος. Και για να χρησιμοποιήσω ορολογία του κλάδου, κάτι σαν Performance Networking. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν στελέχη του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάτι που διευκόλυνε σε μέγιστο βαθμό τόσο τη δημιουργία γνωριμιών όσο και τις συζητήσεις, αφού τα ενδιαφέροντα ήταν κοινά και η ορολογία εξειδικευμένη.

Πέρασα όμορφα και χάρηκα πολύ που είδα φίλους από τα παλιά αλλά και γνώρισα καινούργιους. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο να μην χάσουν το επόμενο eCommerce Networking Day. Είναι ένα σπουδαίο event για το ελληνικό eCommerce.

Πάρης Κορωναίος
Ο Πάρης Κορωναίος, ασχολείται με τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου περισσότερο από μία δεκαετία και βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση αρκετών έργων, όπως των Βραβείων για το ηλεκτρονικό εμπόριο eVolution Awards, συνεδρίων και VIP Roundtables για το eCommerce, του ενημερωτικού portal eCommerceNews.gr, και πολλών ακόμα. Στο παρελθόν, υπήρξε στέλεχος της Boussias Communications και της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ενώ είχε ιδρύσει τη δική του εταιρεία στο χώρο των ψηφιακών εκδόσεων. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A.

Leave A Reply