Το πρώτο κατάστημα χωρίς υπαλλήλους που λειτουργεί αποκλειστικά με τη χρήση mCommerce

0

Ο Robert Iliajason, είναι ένας μάλλον τυπικός Σουηδός πολίτης, που ζει με την οικογένειά του σε ένα μικρό (μικρό όμως με 4000 κατοίκους) παραθαλάσιο χωριό της Σουηδίας, το Viken και εξ όσων γνωρίζουμε ελάχιστη σχέση με το mCommerce. Ο κος Iliajason, λίγους μήνες πριν υποχρεώθηκε να οδηγήσει περισσότερα από 20 χιλιόμετρα προκειμένου να βρει και να αγοράσει βρεφική τροφή, καθώς το τοπικό κατάστημα είχε κλείσει. Μέχρι εδώ, υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο.

Η ιστορία αποκτά, για την ακρίβεια απέκτησε, ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ο ευφυής οικογενειάρχης διέκρινε μία λύση στο πρόβλημά του και μία επιχειρηματική ευκαιρία μέσω mCommerce. Έτσι ο Robert Iliajason, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο mini market που θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσω ενός mobile app. Και όταν λέμε αποκλειστικά το εννοούμε.

Από τις αρχέ της εβδομάδας, το Viken διαθέτει ένα μικρό κατάστημα, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του μέσω ενός mobile app, και οι καταναλωτές επιλέγουν τα προιόντα που επιθυμούν μέσω αυτού, τα πληρώνουν άμεσα, τα πακετάρουν και.. αυτό ήταν. Οι πιο πρόθυμοι δε, μπορούν να προτείνουν καινούρια προιόντα ή να συνεισφέρουν σε ιδέες αναφορικά με το Functionality.

Το κατάστημα – πρότυπο, λειτουργεί με βάση αυτό το μοντέλο που απαιτεί μία αρκετά μεγάλη δόση τιμιότητας από την πλευρά των καταναλωτών, αλλά ενισχύει τη λειτουργία του με κάμερες που το παρακολουθούν 24 ώρες το 24ώρο. Γιατί όπως πιθανόν φαντάζεστε η λειτουργία του είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Ένα ακόμα περίεργο; Το κατάστημα δεν έχει όνομα, αλλά έχει ήδη τις πρώτες προτάσει για να ανοίξει άμεσα, με το ίδιο μοντέλο και σε αρκετές ακόμα πόλεις.

Δείτε στο video που ακολουθεί το εν λόγω μοντέλο που στηρίζεται στο mCommerce, όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ και κάτι μας λέει πως σύντομα θα μας υποχρεώσει να επανέλθουμε

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply