Έρευνα για την απόδοση της σχέσης Pinterest και eCommerce. Γνωρίστε τον δεικτη Revenue-per-Pin

0

Η σχέση Pinterest και eCommerce, όπως και ευρύτερα η σχέση των Social Media με το eCommerce, απαιτεί συνεχή ανάλυση και επαφή καθώς τα δεδομένα αλλάζουν. Σε συνέχεια λοιπόν των άρθρων μας για το Social Commerce, και ειδικά για το Pinterest, ανακαλύψαμε δύο σχετικά μικρές αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες έρευνες.

Κάποια νούμερα μάλιστα είναι εντυπωσιακά. Η τελευταία έρευνα της Pigora, εταιρείας που εξειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων (analytics solution provider) 400 πελατών της, και στηρίζεται στην ανάλυση τόσο των Google Analytics, όσο και των Omniture και Coremetrics,  έδειξε πως το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2014 η αύξηση αποτελεσματικότητας σε πωλήσεις μέσω Pinterest έφτασε το 67%.

Η ίδια η Pigora, αλλά και αρκετοί έμπειροι marketers, αποκαλούν αυτό τον «δείκτη» Revenue-per-Pin, και ορίζεται από τις πωλήσεις που έρχονται μέσω του δημοφιλούς Social Network (σ.σ. φυσικά ανά property ο δείκτης μπορείς να προσαρμόζεται με βάση και άλλες μετρήσεις )

Ορισμός Revenue-per-Pin (όπως τον ορίζει η Piqora)
Revenue-per-Pin is a metric that is calculated by using the number of pins that a brand publishes on Pinterest divided by the total revenue from Pinterest referral traffic.

Στην ίδια έρευνα, το συνολικό traffic (referral traffic) από το Pinterest ή αν προτιμάτε το average Visit-per-Pin έδειξε μία αύξηση της τάξης του 172% και ο αντίστοιχος δείκτης average Pageviews-per-Pin εκτοξεύτηκε στο 304% για την ίδια χρονική περίοδο.

revenue-per-pin-increase

Σε μία άλλη αντίστοιχη έρευνα, αυτή τη φορά από την Ripen, που υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικό Infographic, αποτυπώνεται η διαφορά του τρόπου “κατανάλωσης” του Pinterest τα τελευταία 4 χρόνια, και πως αυτή η διαφορά αντανακλάται στο Conversion Rate.

Βλέπουμε λοιπον, με βάση αυτή το Infographic πως ένα 38% των χρηστών έχουν προβεί σε αγορά επειδή έχουν δει το προιόν και στο Pinterest ενώ αντίστοιχα το ποσοστό το 2010 ήταν 21%.

Δείτε επιπλέον υλικό για Social Commerce 

pinterest-e-commerce-infographic (1)

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply