Το Walmart λανσάρει τον ανταγωνιστή του Amazon Prime

0

Όπως έλεγε και μιά παλιά τηλεοπτική διαφήμιση «και το κέφι συνεχίζεται». Εμείς, αναφερόμαστε στον «πόλεμο τιμών και services» που έχουν εμπλακεί οι κολλοσοί του online retail όπως είναι το Walmart και η Amazon, αυτή τη φορά με πεδίο μάχης τις bulk συνδρομές για τις μεταφορές των προιόντων.

Walmart-Amazon

Walmart-Amazon

Την αρχή –φυσικά- έκανε η Amazon πριν από 9 περίπου χρόνια, όταν λάνσαρε το Amazon Prime, αρχικά στις ΗΠΑ και εν συνεχεία σε Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Πρόκειται για τη διάσημη σήμερα υπηρεσία, η οποία έναντι ενός ετήσιου κόστους που δεν ξεπερνάει τα 99 δολάρια (για φοιτητές και μαθητές το κόστος είναι στα 45 δολάρια), προσφέρει απεριόριστες παραδόσεις προιόντων εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Όπως ήταν φυσιολογικό, αυτά τα 9 χρόνια ουσιαστικά έδωσαν το περιθώριο στην Amazon να κάνει ουσιαστικά dominate όλη αυτή την περιοχή υπηρεσιών, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα, μοιάζει να έχει βάλει ως στόχο το Walmart, που σύμφωνα με δημοσιεύμα λανσάρει μία αντίστοιχη υπηρεσία και μάλιστα στο μισό ακριβώς κόστος από του μεγάλου ανταγωνιστή.

Αυτό όμως προσωρινά, είναι και το μόνο σημείο που η Amazon θα πρέπει να νιώσει ότι απειλείται, καθώς το Amazon Prime έχει ήδη εμπλουτιστεί με services που αφορούν το περιεχόμενο, όπως το Instant Video, τα βιβλία και τον αποθηκευτικό χώρο στο Cloud. Θα τονίσουμε όμως το «προσωρινά» καθώς το Walmart έχει επενδύσει σε αντίστοιχα services όπως το Video Streaming με την ονομασία Vudu, τα οποία ενδέχεται να προσαρμοστούν σύντομα στην καινούρια υπηρεσία.

Σήμερα η υπηρεσία είναι σε beta έκδοση, και το κοινό θα πρέπει να διαθέτει ειδική πρόσκληση για να απολαύσει τις παροχές, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Walmart Ravi Jariwala στο Smallbiztrends “από τα 7 εκατομμύρια προιόντα που διαθέτει το online shop, μόνο το 1 εκατομμύριο θα ενταχθεί άμεσα στο Prime πρόγραμμα”.

Το eCommerce News αναζητεί καθημερινά μικρές και μεγάλες ειδήσεις που σχετίζονται με το χώρο του eCommerce.

Leave A Reply